Μία απεχθής νύφη μέσα στα μυαλό του Sherlock.


  Περιμέναμε αρκετά για μια καινούργια περιπέτεια του "Sherlock" με πρωταγωνιστή τον Benedict Cumberbatch και τελικά το χριστουγεννιάτικο δώρο ήταν μια ιστορία που εκτυλίσσεται στο 1890...
Eντάξει, έχει και κάποια σχέση με την κεντρική σύγχρονη ιστορία αλλά δεν αποτελεί ακριβώς συνέχεια. Το 2014 το τελευταίο επεισόδιο της σειράς μας άφησε με αναπάντητα ερωτηματικά καθώς ο παντοτινός εχθρός του πρωταγωνιστή, ο Moriarty δηλαδή, επέστρεψε ξαφνικά. Το επεισόδιο ήταν γεμάτο με εκπλήξεις και ανατροπές, θα έλεγε κανείς εξαιρετικό, όπως και ολόκληρη η σειρά μέχρι τώρα. Άρα ήταν επόμενο να έχουμε και μεγάλες προσδοκίες για τη συνέχεια. 
  Στην τελευταία ιστορία λοιπόν, ο Sherlock και ο Watson, καλούνται να λύσουν ένα περίεργο αίνιγμα καθώς η νύφη του τίτλου πρώτα αυτοκτονεί και έπειτα φέρεται να δολοφονεί διάφορους άντρες που δε δείχνουν να έχουν σχέση μεταξύ τους. Η απάντηση στο αίνιγμα είναι ενδιαφέρουσα, δε θα διαφωνήσω. Παρόλα αυτά, το σενάριο φαντάζει μάλλον πρόχειρο σε σχέση με όσα έχουμε δει ως τώρα. Φοβάμαι πως το αποτέλεσμα δεν είναι αντάξιο των δύο χρόνων αναμονής. 
Το "χριστουγεννιάτικο επεισόδιο", που κυκλοφόρησε την πρωτοχρονιά, βλέπεται ευχάριστα πάντως και δε λείπουν τα αστεία, ή και καυστικά, σχόλια του Sherlock. Ευελπιστώ πως την επόμενη χρονιά που θα παρακολουθήσουμε επιτέλους την τέταρτη σεζόν της σειράς, θα επανέλθει στο επίπεδο που μας έχει συνηθίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου