Τελικά το έγκλημα κρύβεται εκεί που δεν το περιμένει κανείς.


  Ο Nicholas Angel (Simon Pegg) είναι ένας διακεκριμένος αστυνομικός στο Λονδίνο. Για την ακρίβεια, είναι ο καλύτερος από όλους και μάλιστα με διαφορά. 
Όμως τόσο οι συνάδελφοι, όσο και οι ανώτεροί του δε δείχνουν να εκτιμούν τον υπερβολικό ζήλο του Nicholas. Οπότε στέλνουν τον αστυνομικό, παρά τη θέλησή του, σε ένα απομονωμένο χωριό. Εκεί συναντά τον Danny (Nick Frost), τον οποίο συλλαμβάνει γιατί οδηγεί μεθυσμένος. Το επόμενο πρωί όμως, ανακαλύπτει ότι ο Danny είναι αστυνομικός και πρόκειται να συνεργαστούν. Επίσης ολόκληρο το αστυνομικό τμήμα της περιοχής δεν εμπνέει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη.
Το χωριό δείχνει ήσυχο αλλά τα φαινόμενα απατούν. Όταν ξαφνικά δυο ηθοποιοί βρίσκονται αποκεφαλισμένοι μετά από ένα τροχαίο δυστύχημα ο Nicholas εκτιμά πως πρόκειται για έγκλημα αν και όλοι επιμένουν πως ενίοτε απλά συμβαίνουν κάποια ατυχήματα στο υπέροχο χωριό τους. 
  Πρόκειται για κωμωδία από το 2007 με δόσεις περιπέτειας και τίτλο"Hot Fuzz", που στα ελληνικά μεταφέρθηκε ως "Καυτοί και Άσφαιροι". Μάλλον ο εγχώριος τίτλος είναι η αιτία που δεν την είδα τότε αλλά σχετικά πρόσφατα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου