Η ιστορία του Kaneki που έγινε Ghoul.


  Τα Ghouls είναι πλάσματα που μοιάζουν εξωτερικά με τους ανθρώπους αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορούν να φάνε κανονικό φαγητό
οπότε και τρέφονται με ανθρώπινες σάρκες. Διόλου ευχάριστο θα παρατηρούσε πολύ εύστοχα κάποιος. Βέβαια θα ήταν λάθος να είμαστε απόλυτοι εφόσον υπάρχουν και μερικά πιο καλά Ghouls θα έλεγε κανείς, εκείνα που δεν επιθυμούν να σκοτώνουν αθώους ανθρώπους. Σε μια γωνιά αυτού του κόσμου, συγκεκριμένα στο Τόκιο, ζει ένας νεαρός πολύ χαμηλών τόνων, o Kaneki. Εκείνος λοιπόν μία μέρα θα γνωρίσει μια εντυπωσιακή γυναίκα, τη Rize, που δείχνει πολύ συμπαθητική και επίσης μοιράζονται το ίδιο πάθος για τα βιβλία. Δυστυχώς η Rize είναι Ghoul και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να ξεμοναχιάσει τον υπερβολικά αθώο Kaneki για να τον φάει. Λόγω ενός "ατυχήματος" που συμβαίνει το βράδυ του παραλίγο άχαρου δείπνου, ο πρωταγωνιστής μας καταλήγει στο νοσοκομείο όπου για να του σώσουν τη ζωή του μεταμόσχευσαν κάποια από τα ζωτικά όργανα του θηλυκού Ghoul. To αποτέλεσμα είναι να χάσει εν μέρη ο Κaneki την "ανθρώπινη φύση" του και να καταλήξει ουσιαστικά ένα υβρίδιο ανάμεσα στα δύο είδη. Ένα από τα παρελκόμενα αυτής της αλλαγής είναι η αδυναμία του να τραφεί με κανονικό φαγητό πλέον. Όπως είναι αναμενόμενο από ένα υπερβολικά καλό χαρακτήρα, δε θέλει να σκοτώσει ανθρώπους για να επιβιώσει, γεγονός που τον κάνει αδύναμο. Για καλή του τύχη θα καταλήξει, προσωρινά τουλάχιστον, μαζί με μία ομάδα από τα καλά Ghoul που προανέφερα.

  Η πρώτη σεζόν της συγκεκριμένης σειράς Anime ολοκληρώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο με ένα πολύ συγκλονιστικό φινάλε όπου ο Kaneki αναγκάζεται να αποφασίσει εάν θα αποδεχτεί τη φύση του σα Ghoul ή θα καταλήξει να χάσει όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα και στο τέλος και την ίδια του τη ζωή. Τώρα εδώ δε θέλω να αποκαλύψω σημαντικά σημεία της πλοκής αλλά σίγουρα κάτι θα έκανε ο πρωταγωνιστής αφού υπήρξε και δεύτερη σεζόν που μάλιστα πολύ πρόσφατα έφτασε στο πέρας της και με ακόμα πιο ενδιαφέρουσα κατάληξη σε σχέση με τα παλιότερα επεισόδια θα έλεγα.
  Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο, πολλά Anime δεν ενδείκνυνται για παιδάκια, το "Τokyo Ghoul" θα το χαρακτήριζα σχετικά light, υπάρχουν και "χειρότερα". 




*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
  Προσοχή (Spoiler Alert!!!)
Σκηνή από το τελευταίο επεισόδιο (με εξαιρετική μουσική)


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου