Τι θα έκανα άραγε εάν με κυνηγούσαν Τιτάνες;


  Μετά από αρκετά άρθρα για ταινίες και σειρές που μας έρχονται από την Αγγλία και την Αμερική αποφάσισα να γράψω για κάτι διαφορετικό και επί τη ευκαιρία να ανοίξω και μία νέα ενότητα σε ετούτο εδώ το blog. Οπότε το σημερινό μου θέμα θα είναι τα Anime.
Πρόκειται για κινούμενα σχέδια που προέρχονται από την Ιαπωνία (έχουμε αλλάξει ήπειρο τώρα...) και βασικό χαρακτηριστικό τους είναι πως δεν απευθύνονται μόνο σε παιδιά. Δεν είναι δηλαδή αυτό που εμείς λέμε "παιδικά", όχι όλα τουλάχιστον. Υπάρχουν κάποια που τόσο λόγω θεματολογίας όσο και λόγω της πληθώρας βίαιων και αιματοβαμμένων σκηνών κρίνονται ακατάλληλα για τα αθώα παιδικά ματάκια. Από την άλλη πάλι εμείς οι λίγο μεγαλύτεροι λαμβάνουμε άλλα μηνύματα από τις ιστορίες αυτές και τις αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά.
  Έπειτα από αυτό το σύντομο πρόλογο που ουσιαστικά δε λέει και πολλά για τα Anime, απλά εξυπηρετεί στην παρουσίαση της νέας ενότητας του blog, θα περάσω και στο κυρίως θέμα. Δυσκολεύτηκα να αποφασίσω για ποιο από τα δύο αγαπημένα μου Αnime θα γράψω πρώτα, μετά από αρκετή σκέψη κατέληξα πως θα είναι το "Attack on Titan" μια που η όλη ιστορία ακόμα εξελίσσεται και δείχνει να αποκτά ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον. Για μια παλιότερη και εντελώς διαφορετική ιστορία θα γράψω στο κοντινό μέλλον.
  Το "Attack on Titan" λοιπόν, ή αλλιώς "Shingeki no Kyojin" όπως λέγεται στην Ιαπωνία, είναι ένα Anime που βασίζεται στο ομώνυμο manga του Hajime Isayama. 
To πρώτο πράγμα που μαθαίνουμε είναι πως ο κόσμος έχει κατακλυστεί από άβουλους Τιτάνες που μόνη τους ασχολία είναι να καταβροχθίζουν ανθρώπους, όχι πως έχουν πραγματικά ανάγκη για τροφή βέβαια. Η ανθρωπότητα για να σωθεί έχει κρυφτεί πίσω από τεράστια τείχη εδώ και πάρα πολλά χρόνια και προσπαθεί να βρει τρόπο να αντιμετωπίσει τον, κατά τα φαινόμενα, σχεδόν ανίκητο εχθρό. Ξαφνικά εμφανίζεται ένας αλλιώτικος Τιτάνας, πολύ μεγαλύτερος από όλους τους άλλους, και καταστρέφει τα εξωτερικά τείχη οδηγώντας έτσι εκατοντάδες ανθρώπους στον αφανισμό από το φυσικό εχθρό τους. Κάπου εδώ ο Έρεν, παιδί ακόμα, θα αποφασίσει ότι σκοπός της ζωής του είναι να εξοντώσει τους Τιτάνες ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να ζουν ελεύθεροι και όχι φυλακισμένοι πίσω από τείχη. 



  Εκτός από τη βασική ιστορία έχουν κυκλοφορήσει και άλλα βίντεο σχετικά, που μας δίνουν περισσότερα στοιχεία, είτε για τους ήρωες είτε σχετικά με τη φύση των Τιτάνων. Το τελευταίο ξεκινά να διηγείται τη ζωή του Levi που από παράνομος εξελίχθηκε στον καλύτερο μαχητή ενάντια στους τεράστιους εχθρούς που καταβροχθίζουν ανθρώπους.



  Όσον αφορά στη σειρά, έχει ήδη κυκλοφορήσει ο πρώτος κύκλος επεισοδίων και είμαστε εν αναμονή της δεύτερης σεζόν. Έτσι και αλλιώς ο Hajime Isayama δεν έχει τελειώσει την ιστορία στα manga και υπάρχουν πάρα πολλά αναπάντητα ερωτήματα, όπως για παράδειγμα από που προέρχονται οι Τιτάνες και γιατί κυνηγούν τους ανθρώπους αφού δε χρειάζονται τροφή για να ζήσουν. Υπάρχουν και πολλά άλλα ερωτήματα που θα γεννηθούν αφότου δει κανείς τα πρώτα επεισόδια αλλά δε θα τα απαριθμήσω γιατί δε θέλω να αποκαλύψω μια πολύ ενδιαφέρουσα και απρόσμενη ανατροπή στην πλοκή.
  Επίσης να σημειώσω πως αναμένεται και live action ταινία "Attack on Titan" με Ιάπωνες ηθοποιούς τον Αύγουστο του 2015 (στην Ιαπωνία θα κυκλοφορήσει τότε και κάποια στιγμή θα τη δούμε και εμείς).






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου