Αποχαιρετούμε τη Μέση Γη με την εντυπωσιακή μάχη των πέντε στρατών


  Η υπέροχη περιήγησή μας στον απίθανο κόσμο της Μέσης Γης έληξε μετά από την τρίτη και τελευταία ταινία της τριλογίας "Hobbit".
H προηγούμενη ταινία μας άφησε σε κρίσιμο σημείο, ο Gandalf (Ian McKellen) βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο, ενώ ο Thorin (Richard Armitage) και η υπόλοιπη συντροφιά των νάνων έβγαλαν το δράκο Smaug (ή Νοσφιστή όπως προτιμάται στα ελληνικά) από την "ερημιά¨ του και θυμωμένος καθώς ήταν αποφάσισε να τιμωρήσει όλους τους κατοίκους της Λιμνούπολης.
  Στην τελευταία ταινία o βασιλιάς των νάνων δείχνει να έχει τυφλωθεί από το πάθος του για το χρυσάφι και δε θέλει να μοιραστεί τον αμύθητο θησαυρό με κανέναν, άσχετα τι είχε υποσχεθεί νωρίτερα. Όμως, τόσο οι κάτοικοι της Λιμνούπολης που έχασαν τα πάντα εξαιτίας του δράκου, όσο και τα ξωτικά, έχουν αξίωση για μέρος του θησαυρού και ο Thorin επιλέγει να γίνει πόλεμος παρά να κάνει την οποιαδήποτε παραχώρηση. Στο μεταξύ στρατιές από Orcs έχουν ξεκινήσει με κατεύθυνση το "Βουνό της Μοναξιάς" και πίσω από αυτή την επίθεση δε βρίσκεται άλλος από τον Sauron. 
Όλα αυτά τα γεγονότα θα οδηγήσουν στην επική "Μάχη των Πέντε Στρατών" όπως μας προϊδεάζει και ο τίτλος της ταινίας. 


  Η ιστορία τελειώνει με μία σκηνή που αποτελεί σύνδεσμο με την πρώτη ταινία της τριλογίας του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" και εδώ να σημειώσω πως το "Hobbit" βασίζεται στο βιβλίο του Tolkien που πρωτοεκδόθηκε το 1937 άρα ό,τι και να πει κανείς δε θα το χαρακτήριζα ως spoiler. 



  Η "Μάχη" γύρω από την οποία περιστρέφεται η ταινία είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή, σε αυτό έχει βοηθήσει κατά πολύ και η τεχνολογία όπως θα διαπιστώσει κανείς, και σίγουρα θα οδηγήσει και σε κάποιες σκηνές που θα προκαλέσουν συγκίνηση.
Ο Bilbo (Martin Freeman) θα προσπαθήσει να βοηθήσει με το δικό του τρόπο όταν θα διαπιστώσει πως ο Thorin έχει αλλάξει και δε σκοπεύει να κρατήσει το λόγο του προς τους ανθρώπους της Λιμνούπολης και αρχίζει να αμφιβάλει και για την αφοσίωση των ίδιων των συντρόφων του.



  Δε θα διαφωνήσω ποτέ με την άποψη πως το "Ηοbbit" ήταν ένα βιβλίο και ίσως οι τρεις ταινίες ήταν μια υπερβολή, παρόλα αυτά τις θεωρώ πολύ καλές γενικά. Εντάξει, η τριλογία του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών¨ παραμένει η αγαπημένη μου... 







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου