Τελικά ποιος θα θυμάται το "ξεχασμένο" μέλλον των διάσημων μεταλλαγμένων;

 
   Σήμερα ξεκίνησε να προβάλλεται στους κινηματογράφους η ταινία "X-Men: Ημέρες ενός Ξεχασμένου Μέλλοντος" ("X-Men: Days of Future Past"). H νέα αυτή ιστορία ενώνει χαρακτήρες και γεγονότα από τη γνωστή τριλογία των Χ-Men και τη μετέπειτα ταινία "X-Men: First Class" που μας σύστησε τους νεότερους εαυτούς των ηρώων.

  Συναντάμε τους εναπομείναντες μεταλλαγμένους σε ένα ζοφερό μέλλον, ζοφερό όχι μόνο για εκείνους αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Οι μηχανές, που αρχικά κατασκευάστηκαν για να προστατεύσουν τους ανθρώπους από την απειλή που έβλεπαν στη διαφορετικότητα των μεταλλαγμένων, εξελίχθηκαν σε φονικά εργαλεία και κατέλαβαν τον έλεγχο σε κάθε γωνιά του κόσμου. Οι άλλοτε παντοδύναμοι ήρωες, όπως ο Μagneto και ο καθηγητής Xavier, μαζί με μια μικρή ομάδα που ακόμα αντιστέκονται στις στρατιές των Φρουρών (έτσι ονομάζονται οι μηχανές) φαντάζουν ανήμποροι να αντιμετωπίσουν την απειλή. Και δυστυχώς είναι διότι οι Φρουροί υπερέχουν αριθμητικά και σε κάθε αναμέτρηση νικούν πλέον τους μεταλλαγμένους με ευκολία.

Το μόνο που έχει απομείνει στους ήρωες είναι το να τρέχουν και να κρύβονται, οπότε καταφεύγουν σε μία ύστατη λύση... επιχειρούν να αλλάξουν το παρελθόν, να εμποδίσουν το γεγονός που οδήγησε σε αυτή την καταστροφή ελπίζοντας ότι θα δημιουργήσουν ένα ευνοϊκότερο μέλλον.
  Η αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησε στη σκοτεινή εποχή που περιγράφεται, ξεκίνησε το 1973 όταν η Mystique (είναι εκείνη η μεταλλαγμένη που αλλάζει μορφές) σκότωσε το δημιουργό των Φρουρών, Bolivar Trask (Peter Dinklage) ενώ η ίδια αιχμαλωτίστηκε και το DNA της χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία Φρουρών που προσαρμόζονται ανάλογα με τον αντίπαλο, πράγμα που τους καθιστά αήττητους.
  Ο μοναδικός οργανισμός που μπορεί να αντέξει τη μεταφορά πίσω στο χρόνο δεν είναι άλλος από τον διάσημο χαρακτήρα των ταινιών, το Wolverine (Hugh Jackman). Σκοπός του ταξιδιού του (και τι ταξίδι, αλίμονο...) είναι να πείσει τον Charles Xavier και τον Erik Lehnsherr (o καθηγητής και ο Magneto στα νεανικά τους χρόνια) για το τι πρόκειται να συμβεί και να τον βοηθήσουν. Βέβαια δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο να πείσεις κάποιον ότι ήρθες από το μέλλον και ο Wolverine δε φημίζεται για την υπομονή που διαθέτει. Σε αυτά να προσθέσω ότι ο Charles έχει παραιτηθεί από όλα και κάνει ενέσεις που καταστέλλουν τις δυνάμεις του, ενώ ο Erik βρίσκεται φυλακισμένος στα έγκατα του Πενταγώνου αλλά και ελεύθερος να ήταν μπορεί κανείς να τον εμπιστευθεί; Η Mystique στο μεταξύ φαίνεται πολύ αποφασισμένη να ακολουθήσει τα σχέδιά της και φαντάζει αδύνατο να τη μεταπείσουν. 
  Ο χρόνος τους πιέζει καθότι στο μέλλον κοντεύουν να τους εντοπίσουν οι Φρουροί και αυτή τη φορά είναι αδύνατο να διαφύγουν ενώ πίσω στη δεκαετία του '70 η οποιαδήποτε αλλαγή δεν εγγυάται ότι το διαφορετικό αύριο θα είναι και απαραίτητα καλύτερο.
  Η συγκεκριμένη ταινία φαίνεται πως είναι και η καλύτερη από όσες έχουμε δει μέχρι στιγμής για τους διάσημους μεταλλαγμένους της Marvel ενώ αναμένεται και άλλη μία που έχει προγραμματιστεί για το 2016.
  Σημείωση: μετά τους τίτλους τέλους προβάλλεται μια σύντομη σκηνή που μας προϊδεάζει σχετικά με το τι να περιμένουμε από την επόμενη ταινία. 
Bλέπουμε ένα απόκοσμο πλάσμα, στην έρημο, ένα πλήθος από κάτω που μοιάζει σα να το λατρεύει, κάποιου είδους πυραμίδα να δημιουργείται και να αιωρείται... και στο βάθος τέσσερις καβαλάρηδες. Από τους καβαλάρηδες και μόνο κάποιος λίγο διαβασμένος συμπεραίνει αμέσως σε ποιον σχεδόν αήττητο αντίπαλο των X-Men αναφέρομαι... Αν πάλι δεν πάει κάπου το μυαλό του αναγνώστη δεν πειράζει... Ο τίτλος της επόμενης ταινίας έχει ήδη ανακοινωθεί: "X-Men: Apocalypse". Δύο χρόνια μας χωρίζουν δηλαδή, σκέφτεται και ο Hugh Jackman μετά από αυτή την ταινία, και άλλη μία για το Wolverine που θα δούμε το 2017, να αποσυρθεί από το ρόλο του... Τουλάχιστον θα έχει κατατροπώσει τους σημαντικότερους εχθρούς πρώτα...!
  

X-Men: Days of Future Past trailer greek subs...



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου