Ο Godzilla επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη


   Ας πάρω τα πράγματα από την αρχή... Το Kaiju είναι ιαπωνική λέξη που αντιστοιχεί σε αυτό που εμείς απλά λέμε τέρας.
Ταινίες με τέτοια πλάσματα εχουν γίνει πολλές, αν ψάξει κάποιος θα δει ότι πέρα από τις "υπερπαραγωγές" οπως το Cloverfield και το πιο πρόσφατο Pacific Rim που διαφημίστηκαν πολύ υπάρχει πληθώρα από άλλες σχετικές παραγωγές.
   Αλλα ένα είναι το αγαπημένο τέρας του κινηματογράφου βέβαια. Ο λόγος για τον Godzilla, που το όνομά του προέρχεται απο το ιαπωνικό Gojira (gorira= γορίλας και kujira= φάλαινα) μια που ήταν τεράστιος, πολύ δυνατός και ξεπετάχτηκε μέσα από τη θάλασσα.


  

  Η πρώτη ταινία με το συγκεκριμένο kaiju ήρθε το 1954, από την Ιαπωνία. Το Hollywood αποφάσισε φυσικά να μην αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη οπότε αρκετά χρόνια αργότερα, το 1998, έκανε την εμφάνιση της στις κινηματογραφικές αίθουσες η πιο γνωστή ταινία Godzilla, σε σκηνοθεσία του Rolland Emmerich και με πρωταγωνιστή το Matthew Broderick. 




  Σε αυτή λοιπόν βλέπουμε μία τεράστια μεταλλαγμένη σαύρα, κάτι σαν υπερτροφικό T.Rex θα έλεγε κανείς, να καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά της και όλοι να τρέχουν πανικόβλητοι. Το σενάριο το λες απλοϊκό και τα εφέ μάλλον μέτρια, ενώ μέσα από τον πανικό ξεπετάγονται επίπεδοι χαρακτήρες και κάποια ανόητα αστεία. Τουλάχιστον υπάρχει δράση...
Όπως συμπεραίνει κανείς η ταινία δεν απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και τα πλάνα για δύο sequel ματαιώθηκαν.

  Εδώ είμαστε λοιπόν εν έτη 2014 να περιμένουμε να δούμε στο σινεμά μια νέα εκδοχή του Godzilla (συγκεκριμένα το Μάιο), με σκηνοθέτη τον Gareth Edwards και με γνωστούς ηθοποιούς, τον Bryan Cranston (του Breaking Bad), τον Αaron Taylor-Johnson, την Elizabeth Olsen και τη Juliette Binoche. Πολλές πληροφορίες δεν έχουμε, ούτε το τέρας έχουμε δει καλά, παρόλα αυτά το trailer μας αφήνει να τρέφουμε ελπίδες για μια καλή ταινία, τουλάχιστον καλύτερη από εκείνη του Emmerich. 



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου