Θα σε δαγκώσει εκεί που δεν το περιμένεις... να προσέχεις στα σκοτεινά που κυκλοφορείς ...

  Τέλη του 19ου αιώνα... Στο Βικτωριανό Λονδίνο κάνει ξαφνικά την εμφάνισή του o Alexander Grayson, ένας φιλόδοξος Αμερικανός επιχειρηματίας που ασχολείται με τη νέα τεχνολογία του ηλεκτρισμού. Θα προσκαλέσει το κοινό στην ταπεινή του κατοικία για να κάνει μια επίδειξη της πατέντας του και να μας συστηθεί με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια...
   

  Ποιος είναι όμως πραγματικά;
Γιατί δεν κυκλοφορεί στο φως της ημέρας; Τι σχέση έχει με τις ξαφνικές δολοφονίες επιφανών πολιτών;
Μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν φυλακισμένος και κοιμισμένος στα έγκατα της γης. Ποιος τον επανέφερε και με τι σκοπό; 
Όλα αυτά τα σκοτεινά πλάσματα συνήθως γυρεύουν εκδίκηση απο κάποιον, γιατί ο Alexander να αποτελέσει εξαίρεση λοιπόν; Υπάρχει ένα τέλεια οργανωμένο σχέδιο πίσω από την επιστροφή του με σκοπό να εκδικηθεί το Τάγμα του Δράκου που πριν αιώνες του στέρησε την αγαπημένη του Ilona, τον βασάνισε και τον μετέτρεψε σε απόκοσμο πλάσμα.
Η ιστορία περιπλέκεται οταν κάνει την εμφάνισή της η Mina, που αποτελεί μετενσάρκωση της Ilona και μοιραία ο Alexander δε δύναται να αγνοήσει... Αυτό θα οδηγήσει κάποιους στο να τον υπονομεύσουν για προσωπικούς λόγους και σε συνδυασμό με το Τάγμα που επιθυμεί να τον εξαφανίσει μάλλον λες ότι έχει πάρα πολλούς εχθρούς...




Η ιστορία του Dracula έχει ειπωθεί πολλάκις, η μόδα με τα βαμπίρ δε λέει να παρέλθει και μάλλον αποτελεί διαχρονική αξία, ενώ το NBC που αρέσκεται καθώς φαίνεται να μετατρέπει κινηματογραφικές επιτυχίες σε τηλεοπτικές σειρές δε θα  αφήσει το κοινό ανικανοποίητο. 

  Στην προκειμένη περίπτωση η σειρά "Dracula" ξεφεύγει απο το ανούσιο κυνηγητό βαμπίρ και τις μάχες και κάνει μια σχετική οικονομία στην άσκοπη σπατάλη αίματος σε κάθε σκηνή. Υπάρχει πλοκή, υπάρχουν συνομωσίες και οι χαρακτήρες εχουν βάθος,εξελίσσονται, και εκπλήσουν καθώς ξεδιπλώνονται. Όχι, δεν ξεπετάγονται βαμπίρ από κάθε σκοτεινή γωνιά και δε θα απογοητευτείς αν το παρακολουθήσεις, ούτε θα βαρεθείς, όσο περνάνε τα επεισόδια τόσο πιο ενδιαφέρουσα γίνεται η ιστορία. 

  Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Jonathan Rhys Meyers που τον είχαμε δει παλιότερα στην τηλεοπτική σειρά "The Tudors" αλλά και σε ταινίες όπως το "Match Point" του Woody Allen.
H πρώτη σεζόν ολοκληρώθηκε στις 24 Ιανουαρίου στην Αμερική και αποτελείται απο 10 επεισόδια. Αφήνεται να εννοηθεί ότι θα υπάρξει και συνέχεια αλλά δεν εχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο από το κανάλι προς το παρόν. 


ΒΙΝΤΕΟ

                              

Ο Jonathan αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια πρόβλημα εξάρτησης από το αλκοόλ και μπαινοβγαίνει σε κλινικές αποτοξίνωσης κατά καιρούς, γεγονός που καθιστά αρκετά δυσχερή τη συνεργασία μαζί του. 

  Εγώ με τη σειρά μου απορώ... γιατί το έχει ρίξει στα ποτά και στα ξενύχτια αυτό το παιδί; Ταλαντούχος είναι, πολύ καλές δουλειές έχει κάνει, ο γυναικείος πληθυσμός τρέχει στο κατόπι του και αμείβεται με 100.000 δολάρια ανά επεισόδιο... Δεν τα λες και λίγα... 
Jonathan κανόνισε την πορεία σου, περιμένω δεύτερο κύκλο, σε καθιστώ υπεύθυνο... 

Πηγή: NBC


1 σχόλιο :

  1. Πολύ ενδιαφέρον. Εξάλλου ένας "καλογυρισμένος" Dracula είναι πάντα εντός της κινηματογραφικής/τηλεοπτικής μόδας.
    Θα δω και θα "επανέλθω"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή